Ehdolle eduskuntavaaleihin Helsingin vaalipiiriin

Olen päättänyt asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin Helsingin vaalipiiriin. Helsingin Kokoomus järjesti eilen ylimääräisen piirikokouksen, jossa se nimesi suurimman osan eduskuntavaaliehdokkaistaan. Samalla vahvistettiin oma ehdokkuuteni.

Asettuminen ehdolle eduskuntavaaleihin on johdonmukainen ratkaisu sen suhteen, mitä tähän mennessä olen politiikassa tehnyt. Siirtyminen Sampsa Katajan eduskunta-avustajan paikalta Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajaksi pohjusti osaltaan tätä ratkaisua. KNL:n puheenjohtajana olen myös järjestelmällisesti pyrkinyt tarjoamaan omaa poliittista vaihtoehtoani. Johdonmukaista kaiken tämän kanssa on, että tuon linjan kannatus päästään myös vaaleissa mittaamaan.

Ensi vaalikaudella Suomen tulee kyetä ratkaisemaan sen tulevaisuuden kannalta aivan keskeisiä kysymyksiä. Kuluneella vaalikaudella Suomesta on tullut velkaisempi kansantalous kuin koskaan aiemmin. Valtiolla on nyt enemmän velkaa kuin edes viime laman lopussa. Velkaantumisen tie on kestämätön tie. Mitä pidempään jatkamme vaikeiden ratkaisujen tekemisen lykkäämistä ottamalla lisävelkaa, sitä suuremman laskun joudumme siitä tulevaisuudessa maksamaan.

Lupaan, että en tee sellaisia vaalilupauksia, joiden toteuttaminen vaatisi mittavaa julkista lisärahoitusta. Suosittelen suhtautumaan epäilevästi sellaisiin ehdokkaisiin, jotka tekevät. Valtio velkaantuu ensi vuonnakin yli kahdeksan miljardia euroa. Seuraava hallitus joutuu joka tapauksessa tekemään kipeitä menoleikkauksia saattaakseen valtiontalouden jälleen tasapainoon. Poliitikoilla on oltava rohkeutta tehdä vaikeitakin päätöksiä silloin, kun ne ovat välttämättömiä. Mutta lupaan tehdä parhaani, että vaikeitakaan taloudellisia päätöksiä tehtäessä inhimillinen näkökulma politiikkaan ei unohtuisi.

Toinen suuri kysymys, joka kaipaa pikaista remontointia, on maahanmuuttopolitiikka. Kansalaisten keskuudessa on herännyt oikeutettu tyytymättömyys nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Oma lähtökohtani on se, että Suomen tai minkään muunkaan maan ei tule ottaa maahanmuuttajia vastaan enempää eikä nopeammin, kuin mitä se kykenee menestyksellisesti sopeuttamaan omaan yhteiskuntaansa.

Suomen tulee viipymättä korjata ne ongelmat, joita liittyy Suomen nykyisiin perheenyhdistämis- ja turvapaikanhakukäytäntöihin. Oikeus perheenyhdistämiseen tulee rajata vain sellaisille maahanmuuttajille, jotka kykenevät elättämään perheensä Suomessa omalla työllään ja ilman sosiaaliavustuksia. Esimerkiksi Tanskassa maahanmuuttajalla on oikeus perheenyhdistämiseen vasta, kun maahanmuuttaja on asunut maassa kolme vuotta ilman sosiaaliavustuksia.

Turvapaikanhakijoille Suomi maksaa edelleen eurooppalaisittain huomattavan suurta rahallista toimeentulotukea. Tämä on tehnyt Suomesta turvapaikanhakijoiden ja ihmissalakuljettajien silmissä erityisen houkuttelevan maan ja ruuhkauttanut suomalaiset vastaanottokeskukset. Turvapaikanhakijoiden sosiaaliavustusten tuntuva leikkaaminen on ensimmäisiä edellytyksiä vastaanottokeskusten ruuhkien purkamiseksi.

Olen varma, etten ole ajatuksineni yksin. Lähden tekemään eduskuntavaalikampanjaa tosissani ja ainoana päämääränäni valituksi tuleminen. Kaikki edellytykset sille ovat olemassa. Kampanjatiimi on kasvanut jo tähänkin mennessä vaikuttavan suureksi, mutta edelleen on tilaa innokkaille tekijöille. Mukaan pääsee liittymään täällä.

Tervetuloa tekemään menestyksekästä kampanjaa!