Esittely

Wille Rydman

 
 

Olen 33-vuotias kokoomuksen helsinkiläinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Alkujaan politiikka ei silti ollut minulle itsestään selvä uravalinta. Ensirakkauteni oli musiikki, ja halusin säveltäjäksi isoisäni tapaan. Lauloin Cantores Minores -kuorossa, soitin poikkihuilua, opiskelin sekä Helsingin Konservatoriolla että Sibelius-Akatemiassa ja sävelsin hyvän joukon omaa musiikkiani eri kokoonpanoille.

Kiinnostus yhteiskunnallisia asioita kohtaan kasvoi silti jo hyvin varhaisessa lapsuudessa musiikkiharrastuksen rinnalla. Kokoomuksen jäseneksi liityin 16-vuotiaana. Samoihin aikoihin tiedostin, että olisi luontevampaa tehdä politiikasta ammatti ja säilyttää musiikki harrastuksena kuin päinvastoin.

Kirjoitettuani Helsingin normaalilyseon lukiosta ylioppilaaksi ja käytyäni armeijan Santahaminassa Kaartin Jääkärirykmentissä aloitin opinnot valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Valmistuin maisteriksi ennätysajassa, vain kaksi vuotta opintojen aloittamisen jälkeen. Jo opintojeni aikana, 21-vuotiaana, pääsin töihin eduskuntaan kansanedustajan avustajaksi.

Toimittuani kaksivuotiskauden kokoomusnuorten valtakunnallisena puheenjohtajana halusin hankkia kokemusta myös politiikan ulkopuolelta, ennen kaikkea yksityiseltä sektorilta.

Vuosina 2012–2014 työskentelin mm. yksityisessä Ajatuspaja Liberassa sekä konsulttina Innolink Group Oy:ssä. Töihin politiikan pariin palasin syyskuussa 2014, kun minut palkattiin kokoomuksen kansainvälisten asioiden sihteeriksi.

Helsingin kaupunginvaltuustoon tulin valituksi kunnallisvaaleissa 2012 yhtenä Helsingin ääniharavista. Vieläkin suurempi äänivyöry tuli kunnallisvaaleissa 2017, joiden myötä nousin myös kaupunginhallituksen jäseneksi ja Helen Oy:n hallituksen varapuheenjohtajaksi. Eduskuntaan tulin valituksi vuoden 2015 vaaleissa, mistä lähtien olen toiminut perustuslaki- ja hallintovaliokuntien sekä Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajiston jäsenenä sekä Kemijoki-yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Politiikka ei ole minulle ponnahduslauta politiikan ulkopuolisiin tehtäviin. Olen sitoutunut näiden tehtävien hoitamiseen, enkä voisi kuvitella itselleni paremmin soveltuvaa palveluspaikkaa työssä isänmaan ja Helsingin hyväksi. Neljässä vuodessa pääsee hyvin alkuun, mutta kestävimmät tulokset tehdään pidemmällä sitoutumisella. Siksi jatkokauden hakeminen kevään 2019 vaaleissa on minulle mitä selvin valinta.

Wille Rydman
Kansanedustaja,
Kokoomus, Helsinki

 
 
Wille Rydman Kokoomus