Ehdolla HOK-Elannon vaaleissa

Olen ehdolla HOK-Elannon edustajistoon numerolla 146 (lista Kokoomus B). Äänioikeus on kaikilla niillä, joiden lompakosta löytyy HOK-Elannon vihreä S-etukortti. Äänestäminen onnistuu helpoimmin netissä osoitteessa http://www.s-osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto/.

Minulle asettuminen ehdolle osuuskauppavaaleissa oli kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Minun mielestäni poliitikoilla ja osuuskaupoilla nimenomaisesti ei pitäisi olla niin tiiviitä yhteyksiä kuin mitä niillä nykyisin on. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että kyseenalaiseen nykytilanteeseen pystyy ehkä sittenkin vaikuttamaan paremmin järjestelmän sisältä kuin sen ulkopuolelta.

Kaupan alan tulisi olla merkittävästi nykyistä kilpaillumpi. Tämä olisi sekä kuluttajan että kotimaisen tuottajan etu. Nykyisellään päivittäistavarakauppa on Suomessa käytännössä monopolisoitunut S- ja K-ketjuille, minkä johdosta uuden yrittäjyyden syntyminen päivittäistavarakauppaan on Suomessa varsin hankalaa.

HOK-Elannon valtuustossa ei ihmeitä tehdä nykyisen epäterveen tilanteen korjaamiseksi. Lupaan kuitenkin tehdä parhaani vapaamman kilpailun ja yrittäjähenkisemmän päivittäistavarakaupan puolesta.